Wonen

Wonen is een breed thema. Een thema waarin alles samenvloeit. Wie graag in zijn gemeente woont, komt er graag thuis. Je kan er genieten van de dagdagelijkse interacties en de natuur rondom je, je stuurt er je kinderen naar school en je zit al eens graag op het terras van het plaatselijke café. Wij kiezen voor een gemeente op mensenmaat waar het aangenaam wonen, werken en wandelen is.

  • Denderleeuw wordt dagelijks geconfronteerd met het tekort aan degelijke en betaalbare woningen. Dit dankzij de uitstekende ligging tegenover Brussel en de goede bereikbaarheid met de trein. Vooral kwetsbare groepen zijn hiervan de dupe. Iedereen heeft recht op een betaalbare woning, of je nu koopt of huurt.
  • Onze woonbehoeften evolueren: zowel op vlak van onze eigen leeftijd en wensen als op vlak van de huidige tijdsgeest. Een belangrijke tendens is deze van het willen wonen in het centrum omdat alles binnen handbereik is.
  • Onze gemeente kent een hoge bevolkingsdichtheid. Open ruimte is daarom des te belangrijker. Van natuur in je buurt word je gezonder en creatiever. We zorgen ervoor dat je meer groen kan zien, voelen en ruiken. En dat je daarvoor niet te ver hoeft te gaan.
  • Meer groen is bovendien de beste en goedkoopste bescherming tegen luchtvervuiling, klimaatverandering, wateroverlast en hittegolven.
Error in tag 'tag' - No such tag slug thema_wonen