20 november - dag van het kind

17 November 2017

20 november  -  dag van het kind. "En op die dag mogen we wel eens aan onze jongste inwoners denken.", stelt Groen medevoorzitter Andy Depetter. Groen kreeg onlangs meermaals de vraag waarom de gemeente geen ophaling bedingt bij ILVA om luierzakken apart op te halen.

Depetter: "Een vraag die we graag steunen. Nu verdwijnen luiers in de gewone restafvalfractie, terwijl die perfect apart ingezameld en gerecycleerd kunnen worden. We dringen er bij de gemeente dan ook op aan om dit opnieuw op de agenda te plaatsen bij ILVA, nadat men in 2009 is gestopt met deze afzonderlijke ophalingen."

Maar de gemeente kan ook zelf haar steentje bijdragen om een meer kindvriendelijke gemeente te worden. Jonge ouders herkennen het probleem zeker en vast: je bent met je baby op stap, moet een luier verversen maar je vindt geen geschikte ruimte.

"Ook daar kan de gemeente het goede voorbeeld geven. We stellen voor om in alle gemeentelijke gebouwen een verschoontafel te voorzien en dit zowel in de mannen- als de vrouwentoiletten of in een afzonderlijke ruimte.", gaat Depetter verder.

Zo'n verschoontafel kost niet veel geld en zou het geen mooi Sinterklaascadeau zijn van de gemeente voor onze jongste inwoners?