Een groene zomer

16 Augustus 2023

Een groene zomer

Het is zomer. Maar Groen werkt door om Denderleeuw nog mooier, leuker en groener te maken. 

Enamorada Boom Boom. Het is zomer! De deuren van de Wetstraat in onze hoofdstad zijn dan gesloten, maar in Denderleeuw doen we niet aan een zomerslaap. Onze Groene mensen werken verder om onze gemeente nog mooier, leuker en groener te maken.

Mooier en groener Denderleeuw

De Sint-Annastraat en Bosstraat zijn helemaal vernieuwd en klaar. Deze wijk is nu bijna volledig heraangelegd. Het Sint-Annapleintje wordt nog aangelegd als speel- en ontmoetingsruimte.

In de Moreelstraat wordt sinds 16 augustus de straat verder afgewerkt. De straat wordt omgetoverd tot een fiets- en voetgangersvriendelijke verbindingsweg naar het (in de toekomst) vernieuwde en autoluwe centrum.

Extra groen

De werken aan het Vrijheidspark zijn gestart. Binnenkort zal je dus nabij de Landuitstraat op adem kunnen komen in het nieuwe belevingsgroen.

Uiteraard planten we niet enkel bomen en bloemen in het nieuwe Vrijheidspark. Dat doen we maand na maand in de hele gemeente. Dat gaat van kleine zones, zoals een stukje stoep ontharden om er extra bloemen te zetten, tot veel grotere zones.

Dat Denderleeuw steeds groener wordt is niet toevallig. Voor al dat (extra) groen hebben we een visie en beleidsplan dat gedurende de hele bestuursperiode doorloopt. De jarenlange inzet werpt duidelijk zijn vruchten af. Onze gemeente won er zelfs al prijzen mee. 

De Vereniging voor Openbaar Groen kwam deze zomer opnieuw op bezoek in onze gemeente en blijft verbaasd over de visie en uitwerking van duurzame beplanting! En dit jaar na jaar. Daar zijn wij als Groenen uiteraard bijzonder trots op!

Extra zitbanken

Om van al dat groens te genieten plaatsten we enkele nieuwe zitbanken uit gerecupereerde bomen langsheen verschillende wandelroutes. Want ontspannen en genieten is ook belangrijk.

Diervriendelijk en duurzaam Denderleeuw

Genieten en ontspannen deden we ook af en toe deze zomer in Denderleeuw. Op 21 juli gaven we er letterlijk een grote diervriendelijke knal op! We kiezen bewust voor geluidsarm vuurwerk zodat onze dieren minder hinder ondervinden van al het feestgedruis.  

Gedurende de hele zomer was het fijn genieten in onze gemeente! Terrasjes, kermis, openluchtcinema, concerten, … Belle Perez en Willy Sommers kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was.

Extra duurzaam vervoer

Wie op uitstap wil in of rond Denderleeuw en tijdelijk een wagen nodig heeft kan voortaan de derde deelwagen ontlenen. Door het grote succes van de deelmobiliteit werd het duurzame wagenpark uitgebreid. Intussen bekijken we ook de verdere uitrol van extra laadpalen voor elektrische wagens.

Het team van Groen Denderleeuw mag tevreden terugblikken op een fijne en productieve zomer. We hopen dat jij er minstens evenveel van genoten hebt!

 

Doe je graag mee?

Wil jij zelf meehelpen om de gemeente nog mooier, leuker en groener te maken? Laat het ons nu weten!