Fish&Farm

03 Oktober 2017

Fish&Farm

Climaxi organiseert, met steun van het Masereelfonds en Groen Denderleeuw de filmvoorstelling "Fish & Farm". Inkom: 5 euro (drankje inbegrepen).Afspraak op 12 oktober 2017 in de gemeentelijke basisschool van Welle.

De voorstelling start om 20.00 uur.

Infomarktje met o.a. Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam wereldwinkel Denderleeuw-Liedekerke, weggeeftafel, ...

Meer info: http://www.climaxi.be/node/990

==========================================
CECI N'EST PAS UNE PATATE.
==========================================
Filip De Bodt, Geert Lenssens en heel wat vrijwilligers trokken op met boeren van allerlei slag. Ze gingen in gesprek en filmden hen vanuit een solidair perspectief. Wat beroert de mensen die ons voedsel kweken? Ze startten in hun eigen regio (Z.O.-Vlaanderen) en breidden uit naar België en de rest van Euro...pa. Zij filmden onder meer in België, Frankrijk, Griekenland, Italië en Roemenië. De boeren getuigen over hun werk. Een Franse boerin spreekt over het hertekenen van het platteland tot een woestijn. Mensen uit Afrika en het Midden-Oosten getuigen over de gevolgen van de Europese exportpolitiek voor hun lokale economie: " De lokale landbouw wordt kapot gemaakt en de slachtoffers vertrekken met gammele bootjes naar Europa". En dan hebben we het nog niet gehad over kolen die niet met vier in één doos passen, aardappelen die je thuis niet kan koken, vreemde insecten in de fruitteelt, schapenmelk waar je geen kaas meer kan van maken?

Gelukkig zijn er ook mensen die voor zichzelf opkomen: ze hebben geen nood meer aan veilingen of een grootschalige aanpak en verkopen rechtstreeks aan de consument. Klanten kopen individueel of samen aan. Soms organiseren ze zich in teams. Ze gaan voor eerlijke en kwaliteitsvolle voeding.