Groen Denderleeuw gaat voor inclusie!

01 April 2017

Groen Denderleeuw gaat voor inclusie!

(1 april 2017) De Denderleeuwse Groenen roepen op om een einde te maken aan de langslepende discriminatie van een groot deel van de inwoners van onze gemeente: dieren. Mede-voorzitter Frank De Raedt stelt het scherp: "Het is tijd dat onze vergeten vrienden eindelijk gehoord worden. En uiteraard is er maar één manier om de politiek écht te laten luisteren naar onze huisgenoten: geef ze stemrecht."  De partij houdt natuurlijk ook rekening met de praktische kant van het initiatief. In een eerste fase zullen enkel huisdieren een stem kunnen uitbrengen. Zo wordt voorkomen dat bijvoorbeeld trekvogels, die hier slechts één dag per jaar passeren, voor een ongewenste verdraaiing zorgen van de resultaten. Mede-voorzitter Andy Depetter verduidelijkt: "Huisdieren zullen gedomicilieerd moeten zijn om stemrecht te krijgen, en uiteraard komt daarvoor de wijkagent langs om te bevestigen dat het dier toegang heeft tot geschikte slaap- en voederplaatsen."

Een laatste hindernis zit hem erin te achterhalen voor welke partij het dier in kwestie zijn stem nu wil uitbrengen. "We willen natuurlijk niet terug in de tijd en de huisbaasjes laten bepalen voor welke partij hun huisdier zijn stem uitbrengt. Dat zou neerkomen op meervoudig stemrecht en niets oplossen." begint Depetter. "En daarom," vervolgt De Raedt, "hebben we meteen ook aan ons voorstel geamendeerd dat de getrainde kat-, hond- en vogelfluisteraars van Groen Denderleeuw zich zullen inzetten om te bepalen voor wie de respectievelijke diertjes willen stemmen."

Of dat niet kan leiden tot misbruik, daar zijn beide heren kort en duidelijk over: "De Denderleeuwenaars kunnen op beide oren slapen. Omdat wij houden van de democratie zullen wij hier geen vergoeding voor vragen, wij bieden deze dienst gratis aan om zo de belastingbetaler te sparen."

 

Business dog and office cat, hard at work to secure equal rights!?