Groen Denderleeuw plant samen met Natuurpunt bomen in de Wellemeersen op 27 februari !

24 Februari 2016

Afspraak op  , Zavelputstraat- weide palend aan de Wellemeersen, naast huis nr. 16. Iedereen welkom!zaterdag 27/2 om 

13u30

Op zaterdag 27 februari zullen er 225 inheemse boompjes worden geplant op een weide gelegen in de Zavelputstraat (naast nr. 16)palend aan de Wellemeersen, waaronder 75 meidoorns, 75 sleedoorns, 30 hazelaars, Gelderse roos, kardinaalsmuts, enz?

Boompjes planten zal gebeuren door sympathisanten, waaronder gezinnen met kinderen, maar ook mensen die in eigen gemeente hun steentje willen bijdragen aan de uitbreiding van de Wellemeersen. Deze actie is een samenwerking tussen Groen Denderleeuw  en  Natuurpunt en kadert  in de jaarlijkse beheerwerken van Natuurpunt in de unieke Wellemeersen, onze enige echte groene long in Denderleeuw van 130 ha.

De boomplanting zal eventueel  gekoppeld worden aan een zwerfvuilactie in de Wellemeersen, afhankelijk van de effectieve tijdsduur van planting. 

Alle deelnemers kunnen rekenen op een warm of koud drankje voor hun flinke inzet.

Groen Denderleeuw wil op deze manier voor het tweede jaar op rij zijn steentje bijdragen aan de uitbreiding van het schamele groenareaal in DenderleeuwDeze aanplant van inheemse boomsoorten zorgt  voor de verhoging van de biodiversiteit in het verstedelijkt Denderleeuw.

Mee te brengen: laarzen, schopje of spade, handschoenen en warme jas.

Voorzien einde 16u30.

Contractpersoon voor deze actie: Dirk Demeyere, 0477-560509 of [email protected]