Groen Denderleeuw zet samenleven in de kijken

10 December 2017

Groen Denderleeuw zet samenleven in de kijken

"Verbinden en ontmoeten is één van onze hoofdthema's. Daar moeten we op inzetten om mensen weer dichter bij elkaar te brengen."

Groen Denderleeuw zet samenleven in de kijker In verschillende steden en gemeenten in België zet Groen tijdens hun actieweekend het thema samenleven in de kijker. Ook in gaat Groen de straat op met een politieke actie. Voorbijgangers wordt op een laagdrempelige manier gevraagd wat voor hen 'samenleven' betekent. Op die manier hoopt Groen het belangrijke debat rond samenleven op een constructieve manier op de agenda te zetten. "We merken dat veel burgers snakken naar een constructief debat over samenlevingsproblemen. Groen wil laten zien dat een constructieve dialoog ook mogelijk is en dat hier krachtige oplossingen uit kunnen komen. We hebben de ambitie om ons te verplaatsen in de bezorgdheden die mensen hebben over het samenleven. Het is pas als we elkaars verhaal kennen, dat we de drijfveren van de ander begrijpen en kunnen nadenken over wat ons samen verder brengt", vertelt Andy Depetter.

Denderleeuw

In Denderleeuw stond Groen op zaterdag 9 december 2017 op de parking in de Bouchtstraat om voorbijgangers te vragen om hun idee over samenleven te delen met ons. "Dit doen we op een ludieke manier, met tekstballonnen waarop we ieders idee over samenleven verzamelen", vervolgt Depetter. "We maken een mooie foto van mensen met hun ideeën en vragen om die op sociale media te delen. Zo willen we de dialoog over samenleven ook via die weg doen leven."

"Verbinden en ontmoeten is één van onze hoofdthema's. Daar moeten we op inzetten om mensen weer dichter bij elkaar te brengen."

Jaarlijks organiseert Groen een actieweekend om in de verschillende steden en gemeenten aandacht te vragen voor een belangrijk maatschappelijk thema. Dit jaar zet de partij dus samenleven in de kijker. "Het politieke debat is te vaak verhit. Het gaat hard tegen hard en alles wordt op de spits gedreven. Aan de basis liggen belangrijke en gevoelige kwesties, die een open en eerlijk debat verdienen. Groen wil dat debat mogelijk maken, en mensen ook het gevoel geven dat naar hun bezorgdheden wordt geluisterd," aldus Depetter. "Problemen ontrafelen en nuance brengen horen bij ons politiek verhaal. We willen de kloof tussen mensen en groepen overbruggen in plaats van vergroten."