Het jaaroverzicht van Groen

13 Februari 2024

Het jaaroverzicht van Groen

Groen werkt een heel jaar door aan een beter Welle, Denderleeuw en Iddergem. Bekijk nu de video met het jaaroverzicht.

Ontdek de hoogtepunten van Groen Denderleeuw in 2023.

We vatten het voor je samen in beeld, in 150 seconden. Of lees meer in de tekst onderaan deze pagina.

1. Een lokale kapper ontving de Groene Pluim voor Toegankelijkheid, een erkenning voor hun inzet om hun zaak toegankelijk te maken voor iedereen, wat onze gemeenschap nog inclusiever maakt.

2. Het Geboortebos vierde een mijlpaal met de aanplant van 1000 bomen en struiken, waardoor onze gemeente groener en gezonder wordt voor toekomstige generaties.

3. Nationaal Co-voorzitter Jeremie bracht een inspirerend bezoek aan Denderleeuw, waarbij de verbondenheid tussen onze lokale inspanningen en de bredere groene beweging werd benadrukt.

4. Groen-leden trekken tweemaal per jaar erop uit om te ploggen, waarbij ze  zwerfafval verzamelden om onze gemeente nog mooier maakten.

5. Onze inzet voor ontharding en vergroening zorgt voor een betere regenwaterinfiltratie en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving voor alle inwoners.

6. We investeerden in de vernieuwing van dorpszichten, met projecten zoals het nieuwe vrijetijdshuis en vrijheidspark, evenals de opknapbeurt van straten zoals de Bosstraat, Sint-Annastraat en Landuitstraat, waardoor ons dorp nog aantrekkelijker wordt om in te wonen, te verblijven en je in veiligheid te verplaatsen.

7. Het monument voor schiptrekkers werd met trots ingehuldigd, een eerbetoon aan het rijke erfgoed van onze gemeente en haar harde werkende inwoners.

8. Samen met leden en sympathisanten klonken we op de zomer, waarbij we niet alleen de successen van het afgelopen jaar vierden maar ook vooruitkeken naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

9. We blijven ons inzetten voor fysieke toegankelijkheid en duidelijke communicatie, zodat al onze inwoners kunnen genieten van gemeentelijke evenementen en initiatieven.

10. Het succes van de deelwagens leidde tot de ingebruikname van een derde wagen, waardoor duurzame mobiliteit nog toegankelijker wordt voor onze gemeenschap.

11. Voor het eerst organiseerden we een prikkelarme kermis, zodat iedereen, ongeacht achtergrond of beperking, kon genieten van dit plezierige evenement.

12. Gratis fruit plukken werd mogelijk op de plukroute doorheen de gemeente, waardoor gezond eten en het genieten van de natuur hand in hand gaan.

13. Vlaams fractieleider Mieke Schauvliege bracht een bezoek aan onze gemeente, waarbij ze de gelegenheid kreeg om onze lokale initiatieven te leren kennen.

14. Voordelig fietsen ontlenen is nu mogelijk bij de Fietsbieb, waardoor duurzame mobiliteit gestimuleerd wordt en fietsen voor iedereen toegankelijk wordt.

15. Er werden meer laadpalen geïnstalleerd, waardoor het gebruik van elektrische voertuigen verder gestimuleerd wordt en onze gemeente groener wordt.

16. Straatverlichting werd verder verLED, nu meer dan 50%, met als doel om tegen 2024 65% van de straatverlichting te veranderen en tegen 2028 de volledige overgang naar LED-verlichting te realiseren, wat niet alleen energiebesparend is maar ook bijdraagt aan een veiligere en duurzamere omgeving.

17. Vice-Minister Petra De Sutter bracht een bezoek aan onze gemeente en stelde de lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 voor: Andy en Inge!

18. Natuurpunt kreeg een vaste stek in de voormalige voetbalkantine van De Rode Duivels, waardoor natuurbehoud en natuureducatie nog beter geïntegreerd worden in onze gemeenschap.

19. Dankzij de eerste groepsaankoop werden veel bomen aangeplant in tuinen van onze inwoners. Zo wordt onze gemeente nog groener en mooier.

20. De luierbank werd geïntroduceerd.

Wil je meer weten over onze prestaties en initiatieven in 2023? Bekijk dan onze video voor een volledig overzicht. Blijf op de hoogte door ons te volgen op sociale media en onze website. Samen bouwen we aan een groenere, inclusievere en positieve toekomst voor Denderleeuw, Iddergem en Welle!