Andy en Inge lijsttrekkers voor verkiezingen 2024

18 Oktober 2023

Andy en Inge lijsttrekkers voor verkiezingen 2024

Andy Depetter & Inge Ranschaert staan in 2024 bovenaan de Groene lijst in Denderleeuw.

Exact een jaar voor de Denderleeuwenaar zijn stem mag uitbrengen in het stemhokje voor de lokale verkiezingen stelt Groen Denderleeuw zijn lijsttrekkers voor in het bijzijn van vice-eersteminister Petra De Sutter. Schepen Andy Depetter en gemeenteraadslid Inge Ranschaert zullen op 13 oktober 2024 bovenaan de Groene lijst staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Hun wens is om het positieve vernieuwingsproject van de gemeente, dat 5 jaar geleden startte, verder te zetten want het werk is in Welle, Iddergem en Denderleeuw volgens hen nog niet af.

Groen Denderleeuw stelde op vrijdag 13 oktober zijn lijsttrekkers voor, niet toevallig exact een jaar voor de lokale verkiezingen. Andy Depetter, schepen van Klimaat & Duurzaamheid, Integratie, Organisatie & Kwaliteit en gemeenteraadslid Inge Ranschaert trekken de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Vice-eersteminister Petra De Sutter kwam langs om samen met de ploeg van Groen Denderleeuw de aftrap te geven van de verkiezingscampagne.

Inge: “Je goed in je vel voelen en goed doen voor elkaar is heel belangrijk voor ons.”

Schepen Andy Depetter: “Ik herinner me dat het 5 jaar geleden niet goed ging met de gemeente Denderleeuw. De gemeente kwam toen uit een periode met veel geruzie en onbestuurbaarheid. Dat was meteen één van de grote redenen waarom ik toen samen met de ploeg van Groen mijn verantwoordelijkheid nam om een nieuwe frisse groene wind te laten waaien in de lokale politiek. Wij kregen als nieuwe partij het vertrouwen van de kiezer om het anders te doen. En we zien nu dat die positieve aanpak werkt. De hoognodige vernieuwingsoperatie is volop gestart. Wij vragen aan onze kiezers om op 13 oktober 2024 opnieuw te kiezen voor ons positieve project.”

Gemeenteraadslid Inge Ranschaert: “Je goed in je vel voelen en goed doen voor elkaar is heel belangrijk voor ons. We merken dat niet iedere inwoner van Iddergem, Welle en Denderleeuw zich vandaag goed voelt. Dat gaat verder dan de puur fysieke en mentale gezondheid, waar we ook aandacht voor moeten hebben. Je kan je ook niet goed voelen omdat je het financieel moeilijk hebt  of je uitgesloten voelt. Vandaar dat we goed moeten zijn voor elkaar, zonder racisme en uitsluiting. Daar wil ik mij volop voor inzetten.”

Andy: "Voor een groener Welle, Iddergem en Denderleeuw."

Schepen Andy Depetter: “Goed voor de planeet zorgen begint bij de burger en op lokaal niveau. Als schepen voor Klimaat en Duurzaamheid zijn we met de gemeente al de goede weg ingeslagen. We hebben al veel onthard en biodiverse aanplantingen gedaan. Momenteel zijn we buurtparken aan het aanleggen en ook het dorpscentrum van Denderleeuw wordt heel wat groener. De burger kan nu ook voor het eerst planten kopen voor eigen tuin aan een democratische prijs. Op dit pad wil ik graag verder gaan. Voor een groener Welle, Iddergem en Denderleeuw.”