Nieuwjaarsreceptie - uitreiking Groene Pluim

17 Januari 2016

Groen heeft er een geslaagde eerste nieuwjaarsreceptie op zitten, met aanwezigheid van bekend en minder bekend volk. We blikten terug op het afgelopen startjaar en tuurden al even naar het komende jaar. Nogmaals hartelijk dank aan alle aanwezigen. Ook onze eerste Groene Pluim werd diezelfde avond uitgereikt. Met het initatief willen we een pluim op de hoed steken van een project dat op een sociale en/of ecologische manier bijdraagt aan een betere samenleving. Vele initiatieven, elk een pluim waardig, werden voorgedragen. Na een lange afvallingskoers bereikten drie inzendingen de finale:

  • Het project Waduwa
  • De FaceBookpagina "Denderleeuw, samen hand in hand".
  • De permatuin van IKSO.

De tuin die uitgebouwd wordt volgens de principes van permacultuur van het IKSO kreeg uiteindelijk het meeste stemmen. Zij konden het kunstwerk van Peter De Caluwé meenemen naar huis (of school).

Ook in het nieuwe jaar zetten we de zoektocht verder. Wie komt volgens jou in aanmerking om een groene pluim op zijn hoed te steken en de permatuin op te volgen? Welk initiatief mag volgens jou eens (hartelijk) in de kijker worden gezet? Laat het ons zeker weten via [email protected].