Verander de Klimaatverandering

06 April 2015

Verander de Klimaatverandering

De klimaatverandering is de grootste bedreiging ooit voor de mensheid. De eerste symptomen laten zich nu al voelen: zomer en winter zijn niet meer als vroeger. Het weer wordt steeds extremer. En toch staan we amper stil bij de impact op onze toekomst, laat staan dat we op zoek gaan naar oplossingen. We lijken verlamd door angst. Groen Denderleeuw wil ons uit de impasse redden en doet daarvoor beroep op Nic Balthazar. In zijn lezing schudt hij ons wakker en confronteert ons met de feiten. Belangrijker, hij toont ons wat wij zelf kunnen doen, nu meteen, om het tij te keren. Als film- en televisiemaker geeft hij ons geen stoffig discours, maar bouwt hij zijn verhaal op met bewegende beelden. En er wordt gezongen natuurlijk! Do it now! Een boodschap van urgentie, maar ook van hoop.

De boodschap belangt ons allen aan. Wij moeten hem in de eerste plaats horen, maar het zijn onze kinderen en kleinkinderen die de gevolgen van onze acties nu zullen leven.

Daarom is de toegang volledig gratis, we willen dat zoveel mogelijk mensen meeluisteren en -leven. De interactieve lezing duurt ongeveer anderhalf uur, met ruimte voor vragen en discussie.

Act now!

Nic Balthazar, bekend van zijn films en werk voor de televisie, heeft de afgelopen jaren meermaals zijn betrokkenheid met het milieu bewezen. In 2008 trok hij naar het strand van Oostende en filmde The Big Ask, een videoclip waarin 6000 mensen hun ecologisch engagement toonden. Balthazar wou de collectieve overtuiging van die grote cast doen overwaaien naar de politici, zodat ze een klimaatwet zouden stemmen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Een jaar later, net voor de klimaatconferentie in Kopenhagen, deed hij dit nog eens over met dubbel zoveel deelnemers in The Big Ask Again. In 2012 ten slotte, riep hij over heel België de mensen op om in hun gemeente of stad samen te komen en hun bezorgdheid over het klimaat te laten weerklinken. Sing For The Climate tikte af op niet minder dan 80 000 stemmen in de steden en 300 000 in de scholen.

Locatie            Het Kasteeltje ? Denderleeuw
Datum             Vrijdag 29 mei 2015
Aanvang         20:00
Toegang         Gratis