Volkstuintjes in Denderleeuw!

03 Januari 2017

Volkstuintjes in Denderleeuw!

Volkstuintjes in Denderleeuw! "Vlaams minister voor Landbouw en Omgeving, Joke Schauvliege, maakt 320 000,00 euro vrij voor de inrichting van volkstuintjes.", lezen we in de krant. Groen ziet Denderleeuw graag mee op die kar springen. "Volkstuintjes zijn een echte ontmoetingsplaats voor verschillende generaties en culturen. En die verbinding tussen onze inwoners kan onze gemeente alleen maar ten goede komen", aldus Groen medevoorzitter Andy Depetter.

Groen vraagt aan de gemeente om een aankoop van een weide voor het openen van volkstuintjes te onderzoeken. Depetter heeft uit gesprekken al een weide die te koop staat en potentieel heeft, kunnen vinden en schat daarom in dat het voor de gemeente ook zeker te doen moet zijn.

"Bovendien zouden we kunnen samenwerken met bestaande organisaties zoals Natuurpunt, Pro Natura of VELT voor de inrichting van de volkstuintjes en de begeleiding van beginnende tuinierders".

Het project zal de gezondheid van de bewoners en de biodiversiteit ten goede komen. "Bovendien, als je het goed aanpakt, kunnen zo'n volkstuintjes een zeer divers publiek aantrekken. In elke bevolkingsgroep zitten mensen met groene vingers, en op zo'n plek heeft iedereen al zeker één gemeenschappelijke interesse." De nadruk zou gelegd worden op duurzaam tuinieren en zo wordt er verwacht dat het voedingspatroon van de participanten gezonder zal worden. Studies wijzen daarenboven uit dat een moestuin ideaal is voor ouderen om in beweging te blijven.

?"Wanneer iedereen vanuit zijn eigen positieve kijk kan bijdragen aan zijn eigen leefomgeving wordt die leefomgeving vanzelf van jou en draag je er graag extra zorg voor," besluit Depetter.