Wie neemt De Groene Pluim 2017 mee naar huis?

03 Oktober 2016

Wie neemt De Groene Pluim 2017 mee naar huis?

Hieronder stellen we de geselecteerde projecten voor dit jaar kort aan jullie voor. vzw Pakjesavond In Denderleeuw wordt gemiddeld 8,1 procent van de kinderen in een kansarm gezin geboren. Bijna 1 kind op 10 leeft dus in kinderarmoede in de gemeente. Een samenleving kan en mag deze cijfers niet tolereren. 

Een kind heeft het recht om een kind te zijn. Op televisie zien de kinderen Sinterklaas en Zwarte Piet aankomen met de stoomboot. Op school vertelt de kindervriend dat alle kinderen zeker een pakje krijgen.

Bij kansarme gezinnen komt Sinterklaas meestal niet langs. Kinderen begrijpen dit niet. Waarom krijgen hun klasgenootjes een geschenkje van Sinterklaas en zij niet? 

Pakjesavond vzw wil hier aan tegemoetkomen. De vereniging vraagt aan de scholen bij welke kinderen Sinterklaas wel eens 'vergeet' langs te komen. Piet Pablo zorgt er dan persoonlijk voor dat ook deze kinderen een magisch sinterklaasmoment beleven.

De vzw laat een kind een kind zijn. Dat is een basisrecht.
  ?

Rita Van den Bossche

Wie kent Rita niet? Alom tegenwoordig in het vrijwilligersleven.

Deze bezige bij zet zich onder andere in bij de kookploeg van Tastoe, maar ook als buddy bij het Vluchtelingenplatform. Daarnaast begeleidt ze ook nog eens de praatsessies van Babbelonië en is ze een vaste waarde bij de Klerenweggeef. Op zaterdag vind je haar ook nog bij het sociale reisbureau Rap op Stap.

En zo kunnen we nog heel wat initiatieven geven waar Rita steeds belangeloos gaat helpen. Kortom: een dame die er staat!
 

JongLeren

? De vrijwilligers van JongLeren gaan één uurtje per week op bezoek bij een kind in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Een uurtje individuele aandacht voor dat kind. Samen huiswerk maken en schoolse ondersteuning bieden.

Het project is ook genomineerd voor de sociaalste gemeente van Vlaanderen!
 

Buurtcomputer

? Buurtcomputer is een project om de digitale kloof in onze gemeente actief te helpen verkleinen. In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media immers onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die er geen toegang toe hebben of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden.

Onze vrijwilligers staan steeds vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen in twee openbare computerruimtes. Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken met Buurtcomputer. Tijdens de vrije inloopmomenten kan u gebruik maken van de computer, het internet en de printer en kunnen de vrijwilligers u individueel begeleiden bij uw vragen.
 

En nu? 

  • Stem op jouw favoriet project via onderstaande poll.
  • Stemmen kan tot 30 november 2016.
  • Op vrijdag 13 januari 2017 wordt de Groene Pluim uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Afspraak om 19.30 uur in 't Kasteeltje.