Onze kandidaten voor de lokale verkiezingen in 2024

21 April 2024

Onze kandidaten voor de lokale verkiezingen in 2024

Andy & Inge trekken de kar van de lokale verkiezingen in Denderleeuw. Ze doen dat niet alleen, maar nemen heel wat ervaren en nieuwe talenten met zich mee. Stip 13 oktober 2024 zeker al aan in je agenda om je bolletje groen te kleuren. 💚

Op zondag 13 oktober trekken we met zijn allen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Schepen Andy & gemeenteraadslid Inge trekken de lijst, maar nemen ook heel wat  ervaren en nieuwe talenten met zich mee. 

Op deze pagina maak je kennis met enkele van hen. Zo weet jij voor wie jij in 2024 jouw bolletje groen kan kleuren. 

We kondigen regelmatig nieuwe kandidaten aan. Dus kom zeker af en toe eens kijken. 

Tessa

May be an image of 1 person and smiling
Tessa woont in de buurt van het dorp van Denderleeuw en is afkomstig van Leeuwbrug.

Ze startte haar loopbaan bij een vakbond. Vandaag heeft ze nog steeds een syndicaal kloppend hart: respect, sociale rechtvaardigheid en solidariteit hebben een belangrijke betekenis voor haar.

Momenteel werkt ze als opleidingsverantwoordelijke bij het departement Cultuur, Jeugd en Media en helpt ze haar collega’s dagelijks leren en ontwikkelen #groeimindset.
Ze steunt Groen Denderleeuw in haar expliciete keuze voor een positieve politiek en in de ambitie om via samenwerking Denderleeuw bloeiender en aangenamer te maken.


Kamiar

May be an image of 1 person
Kamiar verhuisde op zijn vierde met zijn ouders vanuit Brussel naar Denderleeuw en leidde er een actieve jeugd aan ‘t Sas en het IKSO (nu Leonardo College), bij de Scouts, de muziekacademie en de Jiu Jitsu. Nu onderzoekt hij de bijensterfte als doctoraatsstudent bio-ingenieur aan de UGent.

Kamiar wil er met Groen mee voor zorgen dat Denderleeuw een nog leefbaardere gemeente wordt voor jong en oud, voor wie hier al een heel leven heeft mogen genieten en voor wie er een nieuwe thuis vindt, met respect voor elkaar en zichzelf, voor onze Vlaamse waarden, maar ook voor nieuwe tradities en culturen.

Hiervoor mogen meer groen in propere en goed aangelegde straten, een gevoel van veiligheid en meer lokaal ondernemerschap en vrijetijdsmogelijkheden niet ontbreken. Ons goed in ons vel voelen in een gezonde omgeving is het begin van een bloeiende samenleving, waarbij wij trots zijn op ons Denderleeuw.


Jan De Backer

May be an image of 1 person and grass
Jan is al langer actief in de Denderleeuwse politiek. Hij begon in 2000 voor OPEN en is vanaf 2018 bij GROEN. Hij is dus zeker geen groentje want hij zetelde ook al in de gemeenteraad, de voormalige zelfstandige OCMW-raad en het daaraan verbonden Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW, of het Sociaal Comité in de volksmond. Momenteel zetelt hij in het BCSD én de Lokale Adviescommissie (LAC). Hij is ook actief bestuurslid bij de vzw TVOZ, dit als secretaris.

Voor Jan betekent het sociale aspect heel veel, zijn achtergrond bij de KSA (6 jaar leiding) en zijn inzet voor de vakbond (ex-voorzitter van het ACV bij de Federale Pensioen Dienst) zijn daar niet vreemd aan.

In het BCSD verdedigt hij alle mensen, groot of (vooral) klein, die alle hulp en kansen nodig hebben en krijgen, ongeacht hun kleur, nationaliteit, afkomst, rang, gender, godsdienst, …

De naam van het OCMW is veranderd in Sociaal Huis en zegt nu duidelijk wat het moet doen: zorgen voor het sociaal welzijn van de inwoners in België, niet voor de hele wereld maar uit de hele wereld.


Luc De Bolle

May be an image of 1 person

Luc heeft 42 jaren gewerkt bij NMBS, waarvan de laatste 19 in Denderleeuw. Zo hielp hij er meermaals Inge op/van de trein.

Sinds 2020 geniet hij van zijn pensioen. Maar stilzitten ligt niet in zijn aard. Zo is hij onder andere vrijwilliger in het WZC Sint-Jozef in Haaltert. Misschien ken je hem nog als 'De Lustige Stapper' tijdens de '24 uren van Welle' waarbij hij in 20 jaar tijd zo'n 2600 km bijeen stapte voor het goede doel.

Op zijn manier probeert hij iedereen een helpende hand aan te reiken. Zijn focus ligt dan ook eerder bij het sociale aspect in ons programma.


Jo & Cathy

May be an image of 2 people, tree and grass
Jo en Cathy leerden elkaar kennen bij KAJ en wonen sinds 2003 in Welle. Het motto 'zien, oordelen, handelen' zette Jo ertoe aan om niet aan de zijlijn te blijven staan maar actief mee te werken in Groen Denderleeuw, vanaf het prille begin. Hij steekt ook graag de groene handen uit de mouwen bij de beheerwerken van Natuurpunt.

Verplaatsingen in en om Denderleeuw doet hij het liefst met de fiets. Dit alles gecombineerd met zijn werk bij de NMBS geven aan dat vooral de thema's klimaat, milieu en
mobiliteit hem enorm boeien.

Cathy is een sociale, creatieve bezige bij. Zo speelt ze onder andere klarinet bij Harmonie De Dendergalm en leeft ze zich uit in verschillende creaclubs in de buurt. Ze vindt het vooral leuk om deze passies met anderen te delen. Ze werkt bij Orange en probeert ook daar collega's met vragen zoveel mogelijk bij te staan als militant bij ACV-Puls.
Ze is ook kandidaat voor de sociale verkiezingen bij haar werkgever. De socio-culturele thema's liggen haar dus nauw aan het hart.


Henk Beukers

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en baard

Henk woont inmiddels 15 jaar in ons Denderleeuw en heeft jarenlange hands-on politieke ervaring als voorzitter van wijk- en adviesraden bij onze noorderburen. In 2019 heeft hij de groene pluim ontvangen voor het initiatief rond het Snuffelhoekje en ondersteunt hij de groene werking in Denderleeuw. Zijn aandachtgebieden zijn breed, van inclusie en leefbaarheid tot duurzaamheid, van educatie tot ondernemerschap, ... Hij probeert ook altijd ”de beste stuurlui die aan wal staan” te betrekken om gezamenlijk tot het best mogelijke resultaat te komen en de communicatie, interactie & verbinding te verbeteren. Snelheid van handelen en transparantie in communicatie vindt hij cruciaal voor een goed gemeentebestuur.

Professioneel is Henk vooral bezig met ondernemerschap, innovatie, digitalisatie, procesoptimalisatie en verandermanagement binnen grotere organisaties en publieke organisaties. Zijn persoonlijke ambitie is de leefbaarheid en bewonersparticipatie te optimaliseren binnen de Denderstreek en specifiek de kloof tussen de gemeente en de bewoners te verkleinen. Ook de dienstverlening vanuit de centrale diensten optimaliseren is een belangrijk aandachtspunt.
Zijn belangrijkste moto’s zijn: “Elke dag niet geleerd is een dag niet geleefd” & “waar een wil is is een weg”


Amelie Schmitz

May be an image of 1 person, smiling, horizon and ocean
Amelie is de jongste kandidate - op moment van schrijven 17 jaar - op de lijst van Groen Denderleeuw. Ze is geboren in Aalst, en getogen in Iddergem. Amelie vertegenwoordigt met enthousiasme de aspiraties van de jonge generatie.

Toen Rusland Oekraïne binnenviel schonk Amelie in een daad van solidariteit haar kamer aan vier Oekraïense kinderen van joodse afkomst, die enkele maanden onderdak vonden bij hun huis.

Als getalenteerde ballerina, toegewijde studente en een persoon met een internationale achtergrond, belichaamt Amelie de diversiteit en inclusiviteit waar Groen voor staat. Als kind van een Tataarse mama en een Belgische papa, moslim en katholiek, vertegenwoordigt Amelie de rijke diversiteit van onze samenleving. Haar vermogen om beide culturen te omarmen en te combineren getuigt van haar inclusieve en verbindende geest, wat essentieel is voor het bevorderen van harmonie en begrip in onze gemeenschap.
Vorig jaar was Amelie te zien in de video voor de reclamecampagne van carnaval in Aalst.

Dit jaar studeert Amelie af in het secundair onderwijs, en wil ze verder aan de universiteit gaan studeren. De normen en waarden van Groen verdedigt ze ook tijdens de gesprekken met haar leeftijdsgenoten.


Tim Glorieux

May be an image of 1 person, beard, glasses and scarf

Tim is leerkracht en een gekende waarde binnen Groen Denderleeuw (bestuurslid, ondervoorzitter en voorzitter). Hij zet zich in voor verschillende organisaties zoals Natuurbeleven, Vredeseilanden en het Jane Goodall-instituut.

Tim woont in de stationsbuurt en ziet de uitdagingen in deze buurt. De investeringen van de afgelopen jaren waren broodnodig, maar hij merkt op dat er nog werk aan de winkel is.

Sociale gelijkheid, ecologie en ruimte voor diversiteit.
Rond die waarden wil hij aan de slag gaan en verder bouwen aan een positievere en groenere gemeente.


Lesley De Schampheleer

May be an image of 1 person, grass and windmill

Lesley komt uit een politieke Iddergemse familie en nam in 2018 voor het eerst zelf deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor LvB.
Sinds oktober 2021 zetelt ze in de gemeenteraad.

In oktober 2024 maakt zij de overstap naar Groen.

Als gewezen prinses carnaval (2001) staat Lesley met beide voeten tussen de mensen. Ze maakt deel uit van het prinsencomité en zal zich blijven inzetten voor het verenigingsleven.


Thomas Buyse

Thomas is geen onbekende in Denderleeuw. Jarenlang was hij actief betrokken binnen Jeugdhuis Stam X en het Lokalenproject van Stam, Scouts en Gidsen Denderleeuw. Ondertussen deed hij werkervaring op bij onder andere Stad Ninove en is hij momenteel actief als projectleider bij de dienst organisatieontwikkeling van de Stad Gent.

Vanuit die achtergrond zijn een beleid dat kinderen en jongeren centraal zet, een moderne en digitale overheid en kwaliteitsvolle infrastructuur voor zwakke weggebruikers thema's die hem nauw aan het hart liggen.