#DitIsMijnPad

19 Maart 2016

#DitIsMijnPad

  ?Voor Groen Denderleeuw is contact met de burger meer dan alleen maar "goeie marketing". Betrokkenheid, inbreng en participatie van de Denderleeuwenaar bij het beleid is voor ons het vertrekpunt voor goede politiek. Ook vandaag, 21 maart, op de , denken wij bij onze zoektocht naar

#DitIsMijnVoetpad, #DitIsMijnFietspad

nationale applausdag voor de fietsergroene mobiliteit in de eerste plaats aan de Denderleeuwenaar.
 
Daar zijn al zeker drie redenen voor. Ten eerste kent hij of zij diens eigen buurt het best en kan dus best helpen inschatten wat wel en niet mogelijk is. Ten tweede wordt elke burger op een zeker moment voetganger in het verkeer, al was het maar voor de tocht tussen de woning en de wagen. Hoe de voetpaden erbij liggen, daar heeft iedereen belang bij. Ten derde is het ook de buurtbewoner die in de eerste plaats zelf voor zijn buurt als leef-, woon- en ontmoetingsruimte ervaart en wilt dat aan die aspecten ook aandacht besteed wordt.
 
Een smalle straat, met een smal voetpad waar je elkaar niet kan passeren zonder op straat te moeten, geen strook voor fietsverkeer, maar wel één of twee parkeerstroken én tweerichtingsverkeer voor de wagen aan 50 km/u? Het voelt niet altijd veilig aan, laat staan gezellig om in te wonen. Bij Groen Denderleeuw denken we dat het anders kan, met straten waar de inwoners thuis zijn en de wagen en ander gemotoriseerd verkeer te gast.
 
We roepen elke Denderleeuwenaar om elk voet- of fietspad dat wat extra aandacht kan gebruiken onder de belangstelling te brengen via de hashtags #DitIsMijnVoetpad en #DitIsMijnFietspad.
 
Deel met ons jouw foto of filmpje via facebook of twitter, met vermelding van de #straatnaam waar het pad teruggevonden kan worden. Die gegevens kunnen ook doorgestuurd worden naar [email protected]. Heb je liever dat Groen Denderleeuw zelf het film- of fotomateriaal voorziet? Stuur ons dan via e-mail de locatie en een beschrijving van het voet- of fietspad door, en dan doen wij het nodige.
Ook voorbeelden van goede praktijk mag je met ons delen. We willen via burgerinspiratie (crowd sourcing) van de Denderleeuwenaars niet alleen vernemen wat voor hen de pijnpunten zijn, maar ook wat zij tot de goede praktijk rekenen.
 
Met al deze informatie kan Groen Denderleeuw verder aan de slag bij haar actieplan voor mobiliteit. Houd voor een overzicht van de paden die wat extra aandacht verdienen zeker onze website in de gaten. Met jullie inbreng bouwen we samen verder aan betere wegen. Samen gaan we voor beter!?